Hyviä web design -blogeja vuodelle 2016

Kukaan meistä ei pääse web designia pakoon, mutta harva jää arjessaan miettimään verkkosuunnittelun takana olevia valintoja ja maailmaa. Mikäli verkkosuunnittelu kiinnostaa, alkuun pääsee helposti varsinkin jos englannin kieli taipuu. Web design on nimittäin iso bisnes, ja isosta bisneksestä kirjoitetaan luonnollisesta aika paljon. Seuraavasta löytyy esittely muutamasta blogista, jotka edustavat web design -aiheisten blogien mielenkiintoisinta parhaimmistoa.

Vaikkei suomenkielisistä web designia käsittelevistä blogeista tosiaan varsinaista runsaudenpulaa ole, tuntuisi typerältä jättää Vierityspalkki.fi-blogi mainitsematta. Kyseessä on eittämättä alan suomenkielisten blogien valioyksilö, joka on sulostuttanut läsnäolollaan verkossa jo vuosien ajan. Vierityspalkki on pitkälti North Patrol Oy:n omistajan, Perttu Tolvasen, käsialaa. Jo yksin Vierityspalkkia seuraamalla pysyy hyvin pitkälti kärryillä siitä, mitä verkkodesign on nykypäivänä.
Designrfix puolestaan on kaikkea mahdollista sisältöä niin web designereille kuin graafisillekin suunnittelijoille tarjoava englanninkielinen sivusto. Designrfixin sisältö on todella laaja, ja tämän sivuston pitäisikin hypätä jokaisen web designia yhtään vakavammin harrastavan tai työkseen tekevän kirjanmerkkeihin.

Toinen englanninkielinen, erittäin hyvä sivusto on noupe. Se tarjoaa sisältöä melko lailla yhtä laajalla skaalalla kuin Designrfix, mutta graafisen suunnittelun sijaan sen pääpaino on ehkä enemmän devaajien kentällä, css:ssä ja sen sellaisessa. Muista englanninkielisistä alan blogeista voisimme lyhyesti nimetä myös yritysten designiin painottuneen design shack -blogin ja Tina Roth Eisenbergin inspiroivan Swiss Miss -nimeä kantavan blogin.