Kannettavan tietokoneen käyttö työkoneena

Tietokoneen käyttäminen on olennainen osa monien ihmisten työtä alasta riippumatta. Tietokoneiden yleistyessä työvälineiksi on myös mahdollisuus etätöihin kasvattanut suosiotaan. Etätyöt mahdollistavat usein liukuvat aikataulut työpäivälle, ja työntekijä voi suorittaa tehtävät itselleen otollisena hetkenä. Etätöiden yleistyessä työnantajat saattavat myös hyötyä työtilojen kustannusten laskusta. Työntekijälle välttämätön apuväline etätöissä on kannettava tietokone. Kannettava mahdollistaa töiden mukana kulkemisen. Kannettavan tietokoneen voi myös sujauttaa kätevästi laukkuun, kun taas pöytätietokone on nimensä mukaisesti pöydälle soveltuvin.

Kannettavan tietokoneen hyödyt

Useimpien yritysten toimitiloissa pöytätietokone on tuttu näky. Vuosi vuodelta on kuitenkin yhä enemmän havaittavissa kannettavien yleistyminen. Kiireiselle yrittäjälle kannettava on hyvä valinta, sillä yrittäjä voi esimerkiksi tehdä laskutuksia välittömästi työnsä jälkeen. Kannettavan etuihin kuuluu myös hyvän työergonomian toteuttaminen. Oikeaoppinen laitteiden ja kalusteiden sijoittelu helpottaa toimistotyön kuormittavaa luonnetta. Kannettava onkin helppo asentaa juuri sopivaan kulmaan ja korkeuteen. Kannettaville on saatavilla myös käteviä jalustoja oikean ergonomian löytämiseksi, esimerkiksi Desire2 -tuotesarja. Lue lisää internetistä!

Onko kannettavan tietokoneen käyttö turvallista?

Tietokoneen käyttäjän on aina oltava tarkkana tietoturva-asioissa. Kannettavan tai pöytätietokoneen käyttöä voi tehdä turvallisemmaksi yksinkertaisilla keinoilla. Työnantajan tehtävänä on asentaa, tai asennuttaa, tietokoneen käyttöönotossa virustorjuntaohjelma. Työnantajan vastuulla on myös opastaa työntekijä kannettavan oikeaoppiseen käyttöön. Jos työnantajalla ei ole riittävää tietoutta, hän voi palkata ammattilaisen neuvomaan työyhteisöä koneen käytössä. Yrittäjän on syytä tutustua tarkasti oman kannettavan tietokoneensa oppaaseen ja pyytää tarvittaessa apua alan liikkeestä. Oikein käytettynä kannettava on loistava valinta työkoneeksi.