Viisi hyvää pilvipalvelua

Pilvipalveluista on puhuttu jo hyvä tovi, ja suurin osa vähänkään tietotekniikan kanssa tekemisissä olevista ymmärtää, mistä niissä on kyse. Monilla on silti edelleen vaikeuksia erottaa niitä tekijöitä, jotka tekevät pilvipalveluista laadukkaita – tai laaduttomia. Esimerkin vuoksi listaamme tässä viisi hyvää ja laadukasta pilvipalvelua, olkaa hyvät!

  • Dropbox. Olisi miltei väärin olla aloittamatta listaustamme Dropboxilla – tämän palvelun nimi alkaa miltei olla synonyymi pilvipalveluille hieman samaan tapaan kuin Hoover joskus oli imureille. Dropbox on nykyisin teknisesti todella aukoton ja simppeli käyttää. Lisäksi se tarjoaa todella laajan tuen erilaisille alustoille Windows- ja Mac-ympäristöjen ohella toimien natiivisti myös Linuxilla ja jopa Blackberryllä. Lisäksi Dropbox ansaitsee erityismaininnan vakaudestaan.
  • Google Drive. Itse Driven käyttökokemuksesta ei ole juuri pahaa sanottavaa – suurin varaus liittyy lähinnä itse Googleen. Jos olet Googlen tuotteiden ahkera käyttäjä, on Driven käyttö simppeliä ja intuitiivista, jopa looginen seuraus. Toisaalta Applen tuotteita käyttävälle Drive ei ehkä ole se paras vaihtoehto: nämä eivät kun vieläkään oikein osaa puhua keskenään.
  • Tresorit. Tämä pilvipalvelu lupaa olla erityisen turvallinen, ja testien perusteella se todella lunastaa lupauksensa. Tresorit ei ehkä ole satunnaiskäyttäjän ja sunnuntaisurffailijan valinta, mutta tietojen salaukseen yhtiö suhtautuu todella vakavasti. Sveitsin tiukat yksityisyydensuojan takaavat lait ovat taustalla, ja edes Tresoritin henkilökunta ei pääse tietoihisi käsiksi.
  • Microsoft OneDrive. OneDrive on Windows-universumissa elävälle koneenkäyttäjälle erittäin varteenotettava vaihtoehto. Mikäli Windows taas ei ole juttusi, voi OneDriven jättää rauhaan. Office 365:stä käsin rekisteröityvät käyttäjät saavat tosin rajoittamattoman tallennustilan palvelussa.
  • Box. Tämä palvelu on itse asiassa jo melko vanha – käytössä jo vuodesta 2005. Ehkäpä pitkä historia on myös tae jonkinasteisesta vakaudesta? Käyttöliittymä vastaa hyvin paljon Dropboxia, mutta Box on vielä enemmän yritysmaailmaan suunnattu. Boxia kannattaa ainakin vilkaista hyvää pilvipalvelua etsiessä.